Printvenlig version


frokostretter / bønner, linser og kikærter

Tortilla med refried beans og relish

1 tsk olie (5 g)
170 g kogte brune bønner
25 g løg
1 fed hvidløg
lidt hakket grøn chili
lidt koriander - efter smag
ca. 1/2 del vand
salt og peber

1 lille tortilla (30 g)
100 g rød peberfrugt i tern
evt. lidt snittet iceberg eller anden grøn salat

Relish:
50 g hakket forårsløg
50 g hakket rødløg
hakket grøn chili efter smag
100 g hakket frisk tomat
1/2 - 1 spsk sherryeddike (eller anden vineddike)
lidt SØD

Sæt tørrede brune bønner i blød dagen før og kog efter anvisning på posen. Tilberedte tørrede bælgfrugter kan sagtens fryses - så lav bare en stor portion og frys dem i portionsposer.

Svits det hakkede løg i olien, kom finthakket hvidløg i sammen med de kogte brune bønner. Tilsæt hakket grøn chili og koriander efter smag. Hæld lidt vand ved og lad de brune bønner simre til de bliver næsten helt smattede. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis det ser for tørt ud - men det skal endelig ikke blive for tyndt. Konsistensen skal være lidt fast. Smag til med salt og peber.

Til relishen snittes forårsløg fint og blandes med finthakket rødløg. Tilsæt hakket grøn chili efter ønske og bland det hele godt sammen med den hakkede friske tomat. Smag til med sherryeddike og SØD.

Varm tortillaen og fyld den med bønnemosen. Rul den sammen og anret den på en tallerken sammen med peberfrugt i tern samt relish - og evt. lidt strimlet salat.

Tip:
Byt evt. en frugt til ekstra brød, så kan du få en stor tortilla på 60 g i stedet.

Hvis man kan lide det - kan tortillaen med bønnemosen sagtens spises kold og man kan dermed tage den med som madpakke, kom peberfrugt og relish i hver sin bøtte og tag med ved siden af. Eller tag også bønnemosen med i sin egen bøtte og tortillaen pakket for sig selv. Så kan begge dele hurtigt lige varmes i en microbølgeovn og tortillaen fyldes.Forbrug:
125 g begrænset grøntsag (løg + forårsløg + rødløg)
evt. 1 frugt (ekstra brød)