Printvenlig version


middagsretter / supper

Persisk yoghurtsuppe

110 g kogte kikærter

Kødboller:
85 g magert, hakket oksekød
1/2 finthakket løg (ca. 50 g)
1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

2 tsk hvedemel
6 tsk let mayo
125 g græsk yoghurt
forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
ca. 1/2 liter vand
1 terning grønsagsbouillon
2 spsk friske, grofthakkede korianderblade
30 g rå ris

Pynt: Friske korianderblade

Dagen før: Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld dem over med vand og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn - eller mindst 10-12 timer.
Lad de udblødte kikærter dryppe af i en sigte og kom dem derefter i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kikærterne ved svag varme og under låg i ca. 45 min.

Kødboller: Kom kød, løg, spidskommen, salt og peber i en skål og rør det sammen. Form små kødboller. Bring vand i kog. Kog kødbollerne heri ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag dem op og hold dem varme.
Bring ca. 1/2 liter vand og bouillonterning i kog og tilsæt ris til bouillonen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Rør mel og mayo sammen. Rør det sammen med den græsk yoghurt. Kom blandingen i suppen sammen med kikærter og kødboller og bring den i kog. Lad suppen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt forårsløg og kog yderligere i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen: Vend hakkede korianderblade i suppen og anret den i en stor varm skål og server minimum 225 g grøntsager til.Forbrug:
1/1 dagsration fedtstof
1 frugt (75 g kogte ris)
125 g begrænset grøntsag (løg + forårsløg)
5 ekstra-X (mel + bouillon)
1/2 mælkeration